Tid för läsning

Under de senaste fyra åren har jag haft svårt att hitta tid för läsning. Nej, kurslitteratur räknas inte riktigt dit tycker jag, för det är så gott som tvång och inte så lustfyllt trots att det i grund och botten är självvalt. Ja, ni fattar nog. Dessutom har internet och smartphones typ tagit över alla människors lediga tid just nu, då alla istället för att läsa några kapitel innan de somnar istället väljer att scrolla i sitt Facebook- och Instagram-flöde, och jag vet att jag inte är ensam om att nästan ha övergivit läsandet.
Jag tycker att det är så himla synd, för jag har alltid varit en läsare, och jag vill gärna kunna fortsätta att vara det. Jag satt redan på förskolan och läste böcker för de yngre barnen. Sedan fortsatte det med att sträckläsa första Harry Potter-boken när den var relativt ny, och då var jag inte särskilt gammal. Sedan dess har jag läst åtminstone en bok i månaden, fram tills jag började plugga på högskolan...
Men nu, när pluggandet snart är ett avslutat kapitel, känner jag att jag sakta men säkert kan föra in rolig och intressant litteratur i min vardag igen. Det behöver inte ens nödvändigtvis vara böcker, utan jag kan finna samma ro med att läsa en bra tidning med intressanta reportage från början till slut. Det känns iallafall otroligt skönt att äntligen få tillbaka lite läslust igen, som sakta men säkert dödats under studietiden, och jag ser fram emot att välja och vraka bland alla nya och intressanta böcker i hyllorna ute i butikerna. 
Den här söndagsmorgonen unnar jag mig både tidningar och bokläsning. Familjeliv, resor och "lätt" litteratur; det jag gillar allra mest.
0 kommentarer