Äntligen över + lite resultat

Äntligen är den här veckans fastedagar över, och jag har nu tagit mig igenom tre veckor med fasta. Nej, jag vet att den här veckan inte är slut på riktigt än, men det känns alltid som ett avslutat kapitel varje gång man klarat av sina fastedagar för veckan. Den här veckan var jag dessutom tvungen att sätta båda fastedagarna efter varandra, pga jobb i måndags och äventyr dagligen fr.om. idag och det känns liksom inte så himla kul att ha förberett faste-matlådor om en är bortbjuden. Då får en helt enkelt lida lite två dagar i rad istället. Det var otroligt jobbigt, och igår när det var fastedag nummer 2 kände jag mig väldigt låg och svag, men då kändes det desto bättre att vakna upp imorse och få äta en mer ordentlig frukost. Nu gäller det ju dock att inte överäta när en varit så hungrig så länge, så jag måste verkligen försöka behärska mig och inte vräka i mig sådant som jag inte borde.
Syftet med att jag började med 5:2-metoden var ju som jag tidigare nämnde, både att lära mig att sluta överäta samt att gå ner i vikt. Att inte överäta har jag succesivt lärt mig nu, då kroppen börjar vänja sig vid att jag äter mindre och att jag dessutom inte vill förstöra för mig själv, så då måste jag helt enkelt medvetet dra ner på intaget de andra dagarna också. Jag äter kanske inte mycket mindre mat, men jag försöker verkligen undvika att småäta och dricka onödiga saker. Så på den fronten känner jag att det verkligen börjar bli bra!
Vikten då? Jotack. Imorse, 2,5 veckor in, visade vågen en viktnedgång på -2,6kg! Så snabbt har jag inte lyckats gå ner så "mycket" någonsin förr. Och då har det enbart varit pga att äta mindre två dagar i veckan och äta i princip som vanligt resten, plus att jag varit väldigt duktig med att röra på mig; både många promenader och lite hemmaövningar. 
Fr.om. nästa vecka ska jag dessutom bli bättre på att mäta både midja, lår, armar och höfter, för att se om jag minskar något över tid. 
 
 
52metoden 5:2 5:2metoden hälsa hälsosam kost mat periodisk fasta
0 kommentarer