Vecka 25

Igår gick vi in i vecka 25 och det firade (?) vi med första barnmorskebesöket sedan inskrivningen i typ vecka 7. Är det bara jag eller går man lite väl sällan till barnmorskan? Tänk vad mycket som händer på dessa nästan 20 veckorna. Visst, man kan ringa om man undrar något, men tycker inte alltid att man får samma bemötande som när man ses på riktigt.
Nåja, det gick iallafall bra på besöket. Fick ta massa härliga blodprover och urinprov, yeeey. Men sedan fick jag äntligen höra hjärtslagen. Det tog ett tag att få fram bra ljud då han inte verkade gilla att barnmorskan tryckte på magen så han flyttade bara på sig och sparkade mot henne hela tiden, men till slut fick hon fram bra ljud och allt lät tiptop! Magmåttet låg innanför gränserna också och alla värden och blodtryck såg bra ut vilket kändes skönt. Nästa besök är i mitten av januari igen (så långt kvar??!!?).
Och inte nog med det så fick jag positiva besked från Försäkringskassan i fredags; min graviditetspenning har blivit beviljad så nu jobbar jag inte ens i två månader till innan jag får gå hem och vila upp mig inför lillebrors ankomst. Känns sååååå skönt att veta att man inte behöver jobba fram tills värkarna kommer, det hade jag aldrig orkat!
 
0 kommentarer