Gott kaffe som gör gott

Varje gång jag är i Falun och hälsar på min syster blir det långa, sköna morgonpromenader, så även den senaste gången. Den här gången gick vi i ett höstigt landskap med molntät himmel, och där de flesta höstfärgade löven redan ramlat ner på marken. För att piggna till den gråa morgonen, tog vi en liten omväg förbi Statoil för att dricka varsin kopp med rykande färskt kaffe. Varför Statoil och inte ett mysigt konditori i centrum? Mjo, för att det låg mycket närmare hennes lilla lägenhet, men också för att där vet jag att jag nu alltid får KRAV- och Fairtrade-märkt kaffe vilket är något jag ständigt eftersträvar när jag köper just kaffe. Dessutom möts jag alltid av trevliga, glada anställda på Statoil, vilket är ytterligare en anledning till att jag alltid kommer tillbaka dit när jag är kaffesugen.

Statoil serverar miljontals koppar kaffe varje år, och ser alltid till att skapa så gott kaffe som möjligt; från att välja den bästa kaffebönan (som i Statoils fall är arabicabönan som kommer från småskaliga odlare i Syd- och Centralamerika) till att modernisera och finjustera sina kaffemaskiner för att skapa fyllig smak. Det märks att de lagt ner mycket tid på att skapa ultimata kaffemaskiner, då majoriteten av kaffemaskiner jag stött på på andra platser under mina år gett mig ganska blaskigt, sunkigt kaffe. Men på Statoil vet jag att jag alltid får en kopp kaffe som smakar riktigt gott. 

Kaffet som Statoil serverar har tillverkats på ett rättvist och hållbart sätt, vilket gör att jag som konsument kan dricka med gott samvete. Ekologiskt och miljövänligt är också något som länge legat mig varmt om hjärtat, och redan när jag var fjorton år kände jag att jag som konsument kunde göra skillnad genom att tänka igenom mina val i butikerna. Genom Fairtrade-märkningen vet jag att min kopp gynnar producenterna och odlarna genom att de får en bättre levnadsstandard och ökad trygghet. Genom KRAV-märkningen vet jag även att kaffet är odlat på ett mer miljövänligt sätt, för både klimatet och människans skull.

Det svarta, värmande kaffet jag drack den där gråa morgonen i Falun, gjorde inte enbart att jag piggnade till för stunden, utan jag bidrog också till bättre villkor för odlarna på andra sidan Atlanten samtidigt som processen inneburit minimal klimatpåverkan. Att veta att jag kan göra stor skillnad för så många, enbart utifrån vilken typ av kaffe jag dricker; den känslan är ganska oslagbar!

Ett gott kaffe som gör gott!

Samarbete med Statoil

0 kommentarer